dot_hel_cloud_rgb.png

1000 Möjligheter kämpar för barns och ungas rättigheter varje dag. Allt utifrån en kunskap om våld, kön, genus och makt. Vi arbetar för att unga inte ska utsätta andra eller själva bli utsatta för våld.

2005 grundades Järfälla Tjejjour, fem år senare, år 2010, omorganiserades tjejjouren till 1000 Möjligheter och blev därmed Sveriges första ungdomsjour. Det innebär att vi vänder oss till alla barn och unga oavsett kön. Vi vilar fortfarande på en tydlig feministisk grund och vi tror att en förändring av destruktiva maskulinitetsnormer är en av de viktigaste nycklarna till att förebygga våld. 2015 togs beslutet av årsmötet att omorganisera verksamheten i stiftelseform till Insamlingsstiftelsen 1000 Möjligheter. Stiftelsen vilar på feministisk grund. Vi arbetar med ett inkluderande förhållningssätt utan att osynliggöra strukturer. Det innebär till exempel att vi kan ha ett könsmaktsperspektiv samtidigt som vi erbjuder hjälp och stöd för alla unga som är utsatta för våld i en relation eller som befinner sig i prostitution.

Vi stöttar, förebygger och påverkar.

VÅRT STÖDJANDE ARBETE

1000 Möjligheter arbetar förebyggande och stödjande med barn och unga som målgrupp och utifrån en förståelse av makt, kön, genus och våld. Att kontakta oss är att ta första steget till att förändra sitt liv. Vi har stor erfarenhet och expertkunskap när det gäller killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer samt unga i prostitution och människohandel.

På chatten möter unga specialistutbildade volontärer som tror dem. Som lyssnar, stöttar och peppar och hjälper de att upptäcka sina val, men som inte väljer åt dem. Vårt stödarbete sker över hela Sverige.

På 1000Mottagningen möter de unga vår psykolog som har särskild kompetens och erfarenhet av att möta unga utsatta för våld i sin relation samt prostitution och människohandel. Alla samtal på mottagningen är gratis och ingen remiss krävs.

I vårt stödjande arbete använder vi oss också av 1000Modellen. Den innebär att vi kan erbjuda en holistisk lösning för att på bästa sätt kunna hjälpa och stötta den stödsökande.

1000Modellen består av tre bitar:

  1. Bearbetande samtal eller traumabehandling hos vår psykolog på 1000Mottagningen.

  2. Coachning för hjälp och strategi kring framtiden.

  3. Volontärt socialt stöd som kan fylla behov av tex sociala aktiviteter eller någon att "bara få prata med och vara som vanligt". Alla volontärer är utbildade i vårt volontärprogram som omfattar 30 timmars kunskap om mäns våld mot kvinnor, killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer, sexuellt våld, HBTQ, maskulinitetsteori, prostitution mm.
     

VÅRT FÖREBYGGANDE ARBETE

Vi som arbetar med våldets konsekvenser ser möjligheterna att förebygga. Vi tror på att bryta kopplingen mellan manlighet och våld. Vi vill se en värld där varje individ får växa upp fri från stereotypa föreställningar om kön. Därför arbetar vi med våldsprevention. Det gör vi bland annat genom att utbilda vuxna som jobbar med unga om att bemöta unga på ett inkluderande och medvetet sätt. Vi strävar efter att det våldsförebyggande arbetet ska få större plats i samhället, att det ska ske strukturerat och främst genom tidiga insatser innan våldet har skett. Vi är övertygade om att ett framgångsrikt våldspreventivt arbete måste innehålla ett kritiskt förhållningssätt till pornografi. 
 

VÅRT PÅVERKANSARBETE

Vi har tusentals samtal om året med unga som lever i svåra situationer. Flera av de träffar vi också på vår mottagning. Genom dessa möten och samtal samlar vi stora mängder kunskap och erfarenhet som vi i vår tur för vidare till de som bäst behöver den. Politiker, beslutsfattare och framförallt de vuxna som möter unga varje dag. Lärare, socionomer, kuratorer, läkare, och fritidspedagoger. Vi är en röst för de unga som vi möter och vi bildar opinion och sprider kunskap för att barn och unga ska få ett bättre liv. För de unga idag är morgondagens vuxna och föräldrar till kommande generationer barn.
 

FINANSIERING

1000 Möjligheter är en insamlingsstiftelse och står därmed under fullständig tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholm.  

Vi är finansierade på olika vis. Dels genom statsbidrag, dels genom lokala och regionala bidrag. Vi finansieras även genom försäljning av våra egna tjänster såsom föreläsningar och workshops. Alla intjänade medel går till stiftelsens verksamhet. Vår enda vinst är samhällsvinst.

Vi finansieras av:

  • Socialstyrelsen

  • Brottsoffermyndigheten

  • Stockholms stad

Här kan du hitta vår Uppförandekod. För volontärerna i verksamheten gäller dessutom ett ytterligare volontäråtagande med tillhörande policy som reglerar volontärskapet.

Är du intresserad av att engagera dig, läs mer här!


Vi som jobbar här

1000 Möjligheter Zandra Kanakaris

Zandra Kanakaris

Grundare & Generalsekreterare

Zandra är jurist och har i mer än tio års tid arbetat med frågor kring unga och våld och våldsprevention med ett särskilt fokus på killars våld mot tjejer samt prostitution och annan sexuell exploatering. Hon var också under sex års tid fram till 2020 förbundsordförande för riksförbundet Unizon. Generalsekreteraren har det övergripande ansvaret för all verksamhet och personal, detta innebär bland annat ansvar för den operativa dagliga driften och för strategiska utvecklingsfrågor.

zandra@1000mojligheter.se

0701-434247

1000 Möjligheter Josefin Karlsson

JosefinE Karlsson

Stödverksamhetsansvarig & Leg. Psykolog

Josefine är leg. psykolog och stödverksamhetsansvarig. Hon har tidigare arbetat med både barn och unga på vårdcentral och inom barn- och ungdomspsykiatri. Josefine har erfarenhet av att jobba med unga utsatta för våld i sin partnerrelation och unga utsatta för sexuella övergrepp och sexuell exploatering. Hon är vidareutbildad inom traumabehandling. Josefine är ansvarig för verksamhetens alla stödinsatser och bemannar även 1000Mottagningen.

josefine@1000mojligheter.se

0701-443806 

KARIN JOHANSSON

Föräldrastödsansvarig & Leg. Psykolog

Karin är leg. psykolog på 1000 Möjligheter. Hon har tidigare jobbat på barn- och ungdomspsykiatrin, ungdomsmottagning och på vårdcentral. Karin har erfarenhet av att jobba med unga utsatta för våld i sin partnerrelation och unga utsatta för sexuella övergrepp och sexuell exploatering. Karin arbetar inom verksamhetens alla stödinsatser och bemannar 1000Mottagningen. Karin är även ansvarig för vårt föräldrastöd. 

karin@1000mojligheter.se

0701-443806 

1000 Möjligheter Mikis Kanakaris

Mikis Kanakaris

Verksamhetsutvecklare & Coach

Mikis är utbildad coach och har lång erfarenhet från näringslivet. Han har också drivit HVB-hem i Nacka kommun och har även arbetat i projekt med våldsutövare inom kriminalvården och i häktet i Huddinge. Mikis är ansvarig för både utveckling och finansiering av verksamheten samt arbetar med vår verksamhet vänd specifikt mot unga killar. 

mikis@1000mojligheter.se

0735-112209

JENNY ÖSTERBERG

Samordnare

Jenny är stiftelsens samordnare och den som ser till att allt faller på plats. Hon har en masterexamen i mänskliga rättigheter och har arbetat med kvinnors rättigheter i flera år. Hon har också länge varit engagerad som volontär på 1000 Möjligheter. 

jenny@1000mojligheter.se

 

Bild kommer

ulrika thunström

Ekonomi- och förvaltningsansvarig

ulrika@1000mojligheter.se

 

Bild kommer

emma bäckström

Kommunikatör

emma@1000mojligheter.se

Susanne Krutrök Åfors

Volontärsamordnare

Susanne ser till att chatten är bemannad 365 dagar om året, håller i förmedlingen av stödkontakter och ansvarar för det interna nyhetsbrevet till stiftelsens volontärer. Susanne har också under många år varit engagerad som volontär på 1000 Möjligheter.

volontar@1000mojligheter.se

 

Bild kommer

Malin Pain

Operativ chef

malin@1000mojligheter.se

0709-649715

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få information om bland annat kommande föreläsningar och workshops, vad som pågår i verksamheten och nyheter relaterade till vårt verksamhetsområde.